Begeleide inoefening
16792
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16792,bridge-core-3.1.7,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.8,vc_responsive
 

Begeleide inoefening

Geleidelijke overdracht van verantwoordelijkheid
Figuur 10.0 - Begeleide inoefening-1
  • Tijdens het geven van instructie (ik doe het voor) ben je als leerkracht sturend en leidend geweest, maar dat gaat nu veranderen. De volgende fase in een EDI-les is de begeleide inoefening.
  • Begeleide inoefening is nooit zelfstandig en ook nooit individueel. De leerlingen werken samen met de leerkracht (wij doen het samen) of met elkaar (jullie doen het samen).
  • Tijdens de begeleide inoefening maak je voortdurend gebruik van de EDI-technieken betrekken en activeren, controleren van begrip, geven van feedback en herhalen. Deze lesfase is daarom heel intensief voor zowel de leerlingen als voor jou als leerkracht.
  • Het aantal voorbeelden dat je tijdens de begeleide inoefening gebruikt, is afhankelijk van de mate waarin de leerlingen laten zien dat zij het lesdoel beheersen.
EDI stappen naast elkaar - Expliciete Directe Instructie 2.0

BESTEL NU JOUW BOEK

Meer dan 40.000 leerkrachten gingen je voor en hebben dit boek gelezen! EDI geeft je tips en technieken om een goede les te geven. Een standaardwerk voor het onderwijs en warm aanbevolen door leerkrachten en wetenschappers.

Expliciete Directe Instructie 2.0