Boek
16771
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16771,bridge-core-3.1.7,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.6.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.8,vc_responsive
 

BOEK

Het boek ‘EDI 2.0: tips en technieken voor een goede les’ is een klassieker die al vele jaren in de top 10 van meest verkochte onderwijsboeken staat. Leerkrachten, intern begeleiders en directeuren waarderen het boek vanwege de praktische toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk van het klaslokaal. Wetenschappers roemen het boek om de grondige theoretische onderbouwing en de verbinding met het dagelijkse werk van leerkrachten. EDI 2.0 is verplichte literatuur op de academische lerarenopleiding PWPO van de Radboud Universiteit.

 

 

“Expliciete Directe Instructie of EDI was bij publicatie al het beste boek dat er recentelijk is geschreven over onderwijs. Het hoort in elke klas, op elke school te liggen.”

– Prof. dr. Anna M.T. Bosman, Radboud Universiteit, Nijmegen

 

“Het zal duidelijk zijn dat in het kader van passend onderwijs EDI eigenlijk een must is.”

– Dr. Kees Vernooy, lector emeritus Effectief taal- en leesonderwijs

 

“Dit boek zouden alle leerkrachten en remedial teachers moeten lezen!” riep ik tegen mijn directeur toen ik Expliciete Directe Instructie (EDI) uit had.”

– Tijdschrift voor Remedial Teaching

 

Inhoud:

 

Algemeen
1. Ik kan het!
2. De leerkracht centraal

 

Technieken
3. Betrekken en activeren
4. Controleren van begrip
5. Geven van feedback
6. Herhalen

 

Lesfasen
7. Activeren van voorkennis
8. Lesdoel
9. Instructie
10. Begeleide inoefening
11. Lesafsluiting
12. Zelfstandige verwerking
13. Verlengde instructie

 

Extra
14. EDI in groep 1 en 2
15. EDI succesvol implementeren
16. Voorbeeldlessen
17. Wetenschappelijke onderbouwing

EDI 2.0 is in het Nederlands vertaald en bewerkt door Marcel Schmeier. De oorspronkelijke Amerikaanse versie is geschreven door dr. Silvia Ybarra en John Hollingsworth van Dataworks Education Research.

manenvrouw

BESTEL NU JOUW BOEK

Meer dan 40.000 leerkrachten gingen je voor en hebben dit boek gelezen! EDI geeft je tips en technieken om een goede les te geven. Een standaardwerk voor het onderwijs en warm aanbevolen door leerkrachten en wetenschappers.

Expliciete Directe Instructie 2.0