Boek - Directe Instructie
15625
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15625,bridge-core-2.1.7,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive,elementor-default
 

BOEK

Het boek ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les’ is een absolute onderwijsbestseller. Leerkrachten, intern begeleiders en directeuren waarderen het boek vanwege de praktische toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk van het klaslokaal. Wetenschappers roemen het boek om de grondige theoretische onderbouwing en de verbinding met het dagelijkse werk van leerkrachten.

 

“Expliciete Directe Instructie of EDI was bij publicatie al het beste boek dat er recentelijk is geschreven over onderwijs. Het hoort in elke klas, op elke school te liggen.”

– Prof. dr. Anna M.T. Bosman, Radboud Universiteit, Nijmegen

 

 “Het zal duidelijk zijn dat in het kader van passend onderwijs EDI eigenlijk een must is.”

– Dr. Kees Vernooy, lector emeritus Effectief taal- en leesonderwijs

 

““Dit boek zouden alle leerkrachten en remedial teachers moeten lezen!” riep ik tegen mijn directeur toen ik Expliciete Directe Instructie (EDI) uit had.”

– Tijdschrift voor Remedial Teaching

 

Inhoud:

 1. Ik kan het!
 2. Instructie is het hart van effectief onderwijs
 3. Controleren van begrip
 4. Lesdoel
 5. Activeren van voorkennis
 6. Instructie: de vorm
 7. Instructie: de inhoud
 8. Begeleide Inoefening
 9. Lesafsluiting
 10. Zelfstandige verwerking
 11. Een volledige EDI-les
 12. Wetenschappelijke onderbouwing

Bestel nu jouw boek

 

Meer dan 20.000 leerkrachten gingen je voor en hebben dit boek gelezen! EDI geeft je tips en technieken om een goede les te geven. Een standaardwerk voor het onderwijs en warm aanbevolen door leerkrachten en wetenschappers.